setmana europea mobilitat

Setmana Europea de la Mobilitat a Palma (16 al 22 de setembre)

Amb motiu del Dia Europeu sense cotxes dia 22 no es podrà aparcar ni circular a la zona ORA situada entre avingudes i el centre a excepció dels residents que disposin del corresponent distintiu i  el tren i el metro seran gratuïts

Entre els dies 16 i el dia 22 de setembre la Línia 2 de l’EMT Palma serà gratuïta

Palma se suma des d’avui a la comunitat de més de 2000 ciutats europees que treballen per una transició cap a un model de ciutat i una mobilitat més sostenible i saludable. Enguany, precisament, diverses de les activitats del calendari de la SEM 2021, es fan de la mà de la comunitat educativa.

Cartell Setmana Europea Mobilitat Palma 2021

Així, el programa que enguany ha elaborat l’àrea de Mobilitat Sostenible,amb col·laboració d’altres àrees municipals i la implicació del la Conselleria de Mobilitat i Habitatge, posa un especial accent en activitats participatives com ara la intervenció d’art tàctic al carrer Germans García Peñaranda de la màdel CEIP Felip Bauçà que se celebrarà dilluns dia 13 de setembre o les jornades de mobilitat sostenible a dues escoles amb la nova activitat educativa “EMT ales escoles”.

Com en altres edicions, durant aquesta Setmana Europea de la Mobilitat la Línia 2 de l’EMT Palma serà gratuïta.

A més, durant tota la setmana es promociona el transport públic interurbà entre els ciutadans amb l’acció Tasta el TIB, una acció itinerant de carrer que rodarà aquests dies per Palma, Inca i Manacor

Calendari

  • Dilluns, 13 de setembre. A les 10 hores tindrà lloc la intervenció d’art tàctic al carrer Germans Garcia Peñaranda  de la mà del CEIP Felip Bauzà. Aquest espai s’ha peatonalitzat aquest curs i que forma part del conjunt d’accions del programa Palma Camina.
  • Dijous, 16 de setembre. Se celebra l’activitat Poesia dins el bus, recital per a promocionar la Línea 2 cultural. Aquesta activitat es realitza amb col·laboració amb l’àrea de Cultura de l’Ajuntament.
  • Divendres, 17 de setembre. Parking Day. Businformatius de l’EMT Palma a plaça d’Espanya en col·laboració amb l’àrea deMobilitat i Infraestructures del Consell de Mallorca i el TIB.
  • Dissabte, 18 de setembre i  diumenge, 19 de setembre. S’obre el termini per participar als concursos de dibuix i fotografia
  • Dilluns dia 20 de setembre:

-Arranca l’activitat EMT Palma a les escoles que tindrà lloc el mateix dilluns dia 20, dimarts dia 21 i dimecres 22al voltants dels CEIP Felip Bauçà i CEIP de Pràctiques

-Ruta “Font dels Misteris” amb un bus articular que realitzarà una o dues sortides a les 18.30 i a les 20 hores.

  • Dimarts, 21 de setembre:

-18 hores. Ruta Crono Palma de Patrimoni arquitectònic modern i contemporani amb col·laboració de l’àrea deCultura.

  • Dimecres, 22 de setembre:

Dia sense cotxes. No es podrà aparcar ni circular a la zona ORA situada des d’avingudes cap al centre de la ciutat a excepció dels residents que disposin del corresponent distintiu. Les persones que deixin el seu vehicle als aparcaments situats al carrer Manacor i al’aparcament de sa Riera podran viatjar de franc a l’EMT Palma.

– 18 hores. C/Germans García Peñaranda.Lliurament dels Premis als usuaris més fidels del transport públic al TIB, EMTi Bicipalma.

– Durant tot el dia viatjar amb el tren i el metro del TIB serà gratuït.

– VI Volta a Mallorca amb Tren. Organitza l’associació Amics dels Ferrocarrils.

  • Divendres, 24 de setembre a les 20 hores. Bicicletada al Districte Nord.

Més informació a les webs: https://www.tib.org/es/web/ctm i www.mobipalma.mobi