noticies mallorca

Presentat el ‘Mapa sonor de la Serra de Tramuntana’

(Dijous, 30 des.) El col·lectiu Tramuntana XXI ha donat a conèixer el projecte del Mapa sonor de la Serra. Es tracta d’un mapa interactiu que proposa una visita sonora virtual a diversos indrets i ecosistemes de la Serra de Tramuntana. En paraules de l’ambientòleg i músic Jaume Reus, consultor que ha elaborat l’eina, el mapa sonor permet “una aproximació a la biodiversitat i els valors naturals de la Serra a través del so, utilitzant l’ecologia del paisatge sonor (soundscape ecology) com a marc teòric, metodològic i de divulgació ambiental.”

El mapa es va presentar en el marc de la xerrada “Ecologia del paisatge sonor: l’estudi dels ecosistemes a través del so”, a càrrec del mateix Jaume Reus. En ella,va explicar en què consisteix aquesta ciència que estudia els ecosistemes a través del seu so, i quina aplicabilitat pot tenir per qüestions tan diverses com mesurar els nivells de biodiversitat i la salut ambiental dels hàbitats, analitzar l’impacte ambiental d ela contaminació acústica o, fins i tot, identificar espècies noves a través del so.

Podeu accedir al mapa sonor fent clic damunt les imatges anteriors, o al següent enllaç: https://tramuntanaxxi.com/mapa-sonor-de-la-serra-de-tramuntana