noticies mallorca

Precintada la finca de Gabellí Petit per evitar aglomeracions a les fonts Ufanes

La decisió s’ha pres ateses les conseqüències del temporal que està patint la Serra

La conselleria de Medi Ambient i Territori ha precintat, aquest dijous, l’accés a la finca pública de Gabellí Petit, a Campanet, per evitar-hi aglomeracions de visitants que s’hi vulguin acostar per observar el Monument Natural de les Fonts Ufanes. La decisió s’ha pres per motius de seguretat atesa la situació meteorològica i les condicions en què ha quedat la Finca pública arran de l’episodi de pluges intenses que estan patint les Illes Balears, i en especial la Serra de Tramuntana, les darreres hores. El tancament compta amb el suport de l’ajuntament de Campanet.

Les Fonts Ufanes van començar a brollar, aquest dimecres a l’horabaixa, i es preveu que ho segueixin fent els propers dies. Es tracta de la segona vegada que ho fan enguany i és la ocasió número 77 en què ho fa des que, l’agost de 2001, foren declarades Monument Natural.

La conselleria informarà de la reobertura de la finca pública quan es consideri que compleix amb tots els preceptes de seguretat. En tot cas, atesa la previsió meteorològica, és previsible que la finca no es torni a obrir fins la setmana vinent.

Fonts Ufanes GOIB
Imatge: GOIB

Actualització de 15 de novembre

La Conselleria de Medi Ambient ha informat que s’ha tornat obrir la finca, i fan una crida a la precaució.