Noticies Mobilitat Mallorca

Millora de la connectivitat en mobilitat al municipi de Marratxí

El bus del TIB connecta els diferents nuclis del municipi amb l’Hospital Son Llàtzer i el centre comercial FAN

(Dimarts, 25 gen.) Avui s’ha presentat el nou servei de transport públic interurbà, fruit de la col·laboració entre el Consorci de Transports de Mallorca i els ajuntaments de Palma i de Marratxí, que han treballat amb una visió integrada de mobilitat sostenible per a l’àrea metropolitana. L’objectiu de l’actuació és millorar la connectivitat, d’una banda, entre els diferents nuclis de Marratxí i, d’una altra, entre Marratxí amb importants punts com són l’Hospital Son Llàtzer i el centre comercial de FAN Mallorca. Per aquest motiu l’actual línia 341 del bus TIB amplia el seu recorregut i substituirà el servei que fins ara prestava l’EMT Palma.

La línia del TIB 341, que connecta actualment Pòrtol amb l’estació de tren de Marratxí, s’allarga i continua el recorregut cap as Pont d’Inca, es Pont d’Inca Nou, Cas Capità, es Pla de na Tesa, Son Ferriol i l’Hospital Son Llàtzer, i finalitza al centre comercial FAN Mallorca. El recorregut de la línia afegeix així diferents punts d’enllaç amb el servei de tren d’SFM as Pont d’Inca Nou i amb el bus de la línia 3 de l’EMT de Palma a Son Bonet.

Aquesta actuació comporta la creació de dues noves parades as Pla de na Tesa i Son Ferriol, respectivament. D’altra banda, les parades de Pòrtol Nou i l’estació de Marratxí modifiquen la seva ubicació. Als nuclis des Pont d’Inca i Cas Capità es mantenen les parades a les actuals de l’EMT.

La nova línia 341 Pòrtol – Pla de na Tesa – Son Llàtzer ofereix vint expedicions per sentit de dilluns a divendres i desset els dissabtes. Els diumenges i festius el recorregut finalitza a Son Llàtzer i amb nou expedicions per sentit.

El servei s’oferirà pròximament amb dos busos 100 % elèctrics tan bon punt la cotxera de l’empresa concessionària a Palma tengui garantit el subministrament elèctric.

L’inici de la nova línia està prevista per a dimarts 8 de febrer, data en què també començarà el nou recorregut de la línia 504 del TIB que passarà per les urbanitzacions de Cala Blava i Son Verí Nou de Llucmajor i substituirà el servei de l’EMT.

S’ha de recordar que amb la Targeta Intermodal l’usuari pot transbordar gratuïtament de la xarxa del TIB al bus de l’EMT de Palma. A Marratxí es pot aconseguir directament la Targeta Intermodal sense necessitat de desplaçar-se a Palma a les OAC de l’Ajuntament as Pont d’Inca i sa Cabana.

Més informació sobre horaris, tarifes i oficines d’informació al web https://www.tib.org.

Consulta els horaris