Mesures sanitaries covid

Mesures COVID | 25 OCT

El Govern ha anunciat avui una nova sèrie de mesures de flexibilització, gràcies a les bones dades sanitàries, a la responsabilitat individual i a la vacunació massiva. Aquestes mesures entraran en vigor amb la publicació al BOIB de demà dimarts dia 26 d’octubre, i han estat objecte de la Mesa de Diàleg Social, celebrada també avui.

Per evitar nous contagis massius, resten prohibides les botellades en totes les vies i espais públics.

El nou acord estableix mesures diferenciades segons el nivell d’alerta epidemiològica en el qual es trobi cada illa. Així, es mantenen algunes de les limitacions vigents fins ara en el nivell 1, situació en la qual ara es troba Mallorca.

Mesures en vigor el 26 d’octubre:

Es podran consumir begudes i menjar sense límit d’horaris, sempre que es pugui mantenir la distància d’1,5m. S’elimina tota restricció de cabuda. Es manté la prohibició de posar barres al carrer.
S’elimina la limitació d’una única persona d’acompanyament a persones en procés de final de vida. També es permeten visites a les habitacions.

Es permet l’activitat de cafè concert i bar de copes fins al 75 % de la cabuda, amb l’obligació de consum de begudes i aliments asseguts a taula, tant a l’interior com a l’exterior, i amb una distància d’1,5 metres entre taules. S’ha d’usar la mascareta quan no s’estigui consumint i no es permet el ball en espais interiors ni exteriors.

És obligatori l’ús de mascareta a les sales de musculació i a les sales d’activitats dirigides.

S’estableix un màxim de 30 persones en entrenament per a esports de camp, de 20 per a esports de pista i de 10 per a esports de contacte.

Estan permeses sense autorització prèvia de la Direcció General d’Esports les competicions exteriors amb menys de 3.000 participants.

La cabuda permesa és del 80 % als interiors (amb possibilitat d’augmentar-la amb l’autorització prèvia de la Direcció General de Cultura) i del 100 % als exteriors. Als concerts hi podrà haver fins a 1.000 persones dretes com a públic.

Consulta aquí la nota del Consell de Govern (25 d’octubre)
Enllaçarem el Pla de Mesures quan es publiqui al BOIB