union a hateblockers

Mallorca Local s’uneix a la comunitat Hateblockers

És el primer mitjà de comunicació que s’uneix a la plataforma, que busca «frenar la corba d’odi a les xarxes socials»

El magazine Mallorca Local és un dels primers mitjans de comunicació a sumar-se a la comunitat en línia Hateblockers, que té com a missió principal «frenar la corba d’odi a les xarxes socials».

El director de Mallorca Local, Eli Gallardo, i el coordinador de Hateblockers, Manuel Rodríguez, han acordat l’entrada del digital a la plataforma, per amplificar la comunitat de Hateblockers i aconseguir un debat més positiu i constructiu a Internet.

En paraules de Manuel Rodríguez: “Estem encantats que mitjans de comunicació decideixin comprometre’s activament contra la toxicitat a internet i assumeixin com a propi el Decàleg de Hateblockers, que inclou indicacions tan simples com no divulgar fake news sinó verificar abans la informació o no reproduir missatges d’odi només per guanyar visites. Donem la benvinguda a la nostra comunitat d’activistes contra l’odi i tant de bo se sumin molts altres mitjans”.

«Des del magazine vam tenir clar des del principi que projectes com Mallorca Local i Hateblockers convergien en un debat més sa i positiu a Internet, i és un honor ser el primer mitjà de comunicació a formar part de la plataforma», assenyala Gallardo.

L’auge de les fake news ha suposat un greu problema per a la credibilitat dels mitjans de comunicació, portant a la necessitat d’implantar l’avaluació de veracitat de certes notícies i informacions a través del fact-checking. Una altra de les conseqüències d’aquesta generació de bulls és la crispació en el debat públic que es genera a les xarxes, acompanyat de la creació de bots i perfils falsos que, segons tots dos, desvirtuen la utilitat d’aquests escenaris digitals.

Hateblockers banner

Sobre Hateblockers

Hateblockers és una comunitat compromesa contra la difusió del discurs d’odi i les fake news a internet. És una iniciativa impulsada per la Direcció General de Govern Obert i Innovació Social i de la Direcció General d’Immigració i Cooperació del Govern d’Aragó, així com de l’Institut Aragonès de la Joventut. Està desenvolupada per Cámara Cívica i compta amb altres entitats aliades com la Plataforma d’Infància, Talento para el Futuro, Aquí Estamos o Filosofers.