Noticies municipals de Mallorca

331 incidències relacionades amb els temporals de vent a Palma

(Dimarts, 29 ago.) L’Ajuntament de Palma ha informat que els serveis municipals estan treballant intensament per tal de donar resposta a les nombroses incidències ocorregudes arran dels episodis de forts vents que han tingut lloc aquest diumenge a Palma.

Tot i que, afortunadament, no s’han hagut de lamentar danys personals, el balanç provisional que han elaborat les àrees intervinents presenta un exhaustiu inventari d’actuacions relacionades amb els temporals.

En concret, els diferents departaments de l’Ajuntament han confirmat l’existència de 141 incidències derivades dels fenòmens meteorològics adversos del diumenge al matí, a més d’altres 120 registrades, hores més tard, al segon episodi de forts vents, i 70 durant l’horari nocturn. El total és de 331 incidències. 

D’aquesta manera, el departament municipal de Parcs i Jardins, adscrit a l’àrea d’Infraestructures i Accessibilitat, ha comptabilitzat 124 arbres afectats per l’acció del vent.  Aquests exemplars o bé es desplomaren a terra, o, en altres casos, han quedat molt malmesos o en situació d’extrema fragilitat, raó per la qual els operaris han hagut de procedir a la seva tala.  

Paral·lelament, Parcs i Jardins ha actuat en nombrosos despreniments de branques, que, en determinats emplaçaments, han arribat a ocupar carrers sencers. Cal recordar que, sense comptar les zones boscoses de Bellver, es Carnatge i la Ribera, Palma disposa, en el seu inventari, d’uns 62.000 arbres, dels quals uns 35.000 estan situats en espais viaris i la resta en zones verdes. En aquest sentit, els equips municipals han prioritzat aquelles incidències que afectaven més directament el trànsit rodat i els accessos als habitatges.

Dintre del conjunt dels diferents dispositius, actuaren 35 professionals al llarg de la jornada de diumenge. En qualsevol cas, les tasques prosseguiran aquesta setmana per tal de resoldre definitivament les incidències derivades dels temporals. Tota aquesta feina s’està realitzant baix la supervisió del departament d’Infraestructures i Accessibilitat i el servei de Parcs i Jardins, i en coordinació amb la Policia Local i els Bombers de Palma. 

Per la seva banda, l’empresa municipal Emaya ha informat de nombrosos casos de trencaments i desplaçaments de contenidors a causa de la força del vent, i del despreniment de branques i fulles d’arbres. Al llarg d’aquest dilluns al matí, els operaris han avançat substancialment en les tasques de retirada de les branques més petites i de les fulles. Igualment, Emaya ha atès 10 sol·licituds d’intervencions a causa d’inundacions, a més d’una petició relacionada amb labors de neteja. Tots aquests avisos han estat resolts satisfactòriament.