Els menors de fins a 16 anys ja poden viatjar gratis amb el bus interurbà, el tren i el metro

A partir del 17 de setembre s’amplia la franja d’edat dels infants que poden viatjar gratis amb el TIB. L’ampliació de la gratuïtat dels 12 als 16 anys al TIB incentivarà l’ús del transport públic pels més joves, de manera que aniran incorporant l’hàbit del seu ús.

Transport gratis menors 16 anysLa gratuïtat del bus interurbà, tren i metro fins als 16 anys beneficiarà més de 12.000 joves que actualment ja disposen de Targeta Intermodal i l’objectiu és que, amb la nova mesura, s’incrementi el nombre de joves que l’utilitzin. Durant els sis primers mesos de 2021 els menors d’entre 12 i 16 anys van fer 102.000 viatges a la xarxa del TIB per un preu mitjà per viatge de 0,99 €.

Els menors d’aquesta franja d’edat que ja disposen de Targeta Intermodal perfil jove no han de fer cap gestió en la seva targeta, automàticament se’ls aplicarà la gratuïtat. Així doncs, des del 17 de setembre els seus viatges ja no tenen cost i per tant no se’ls descompta doblers del seu saldo.

S’ha de recordar que per beneficiar-se de la mesura, el menor ha de tenir la Targeta Intermodal, per tant aquells que no la tinguin la poden tramitar a qualsevol punt d’atenció a l’usuari del TIB a Palma, Inca i Manacor o a les OAC de Llucmajor i Marratxí, així com a les oficines habilitades als poliesportius de Santa Ponça i Magaluf.

+ informació: Documentació necessària per tramitar la targeta intermodal perfil infantil. https://www.tib.org/web/ctm/targeta-intermodal/jove

+ informació: Oficines d’ atenció a l’usuari https://www.tib.org/web/ctm/atencio-al-client