Noticies Salut

El Servei de Salut obre bitcita per a la dosis de reforç als majors de 18 anys

(Dilluns, 17 gen) El Servei de Salut obrirà avui la vaccinació a la població major de 18 anys perquè pugui rebre la dosi de record contra la COVID-19. A partir de les 15 hores el servei d’autocitació www.ibsalut.es/cita-per-a-la-vaccinacio-contra-la-covid-19 facilitarà cites per a tota la població major de 18 anys pendent de la dosi de record, segons ha determinat l’Estratègia Nacional de Vacunació del Ministeri de Sanitat.

A Mallorca hi ha una població diana de 18 a 39 anys sense dosi de record de 122.856 persones.

Les condicions que cal complir per poder rebre la dosi de record són tenir més de 18 anys, haver rebut la pauta completa de vaccinació contra la COVID-19 i que hagin passat almenys cinc mesos des de la darrera dosi en els casos de Pfizer o Moderna o tres mesos si es tracta de Vaxzevria (AstraZeneca) o Janssen. A més, les persones que hagin passat la infecció han d’esperar quatre setmanes per poder ser vaccinades amb la dosi de reforç.

Per mitjà de BitCita es pot demanar hora als punts de vaccinació següents: a Mallorca, Hospital Son Dureta, Espai Francesc Quetglas (Palma), Hospital Sant Joan de Déu (Palma), Hospital Universitari Son Espases, Hospital Universitari Son Llàtzer, Hospital Comarcal d’Inca i Hospital de Manacor.

La Conselleria de Salut i Consum recorda que la vaccinació és segura i eficaç per combatre la pandèmia de la COVID-19, segons demostren les evidències científiques.

A hores d’ara la campanya de vaccinació de dosis de record ha vaccinat ja al 54,4 % de la població diana. Actualmente, la cobertura de vaccinació de majors de 5 anys és del 86 %. El 26,49 % del infants d’entre 5 i 11 anys ja han estat vaccinats.