Mesures sanitaries covid

S’amplien els àmbits on s’exigirà el certificat COVID

El Consell de Govern ha aprovat demanar al Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB) el vistiplau per aplicar un nou marc de mesures temporals i excepcionals en l’àmbit de l’activitat de determinats establiments, en funció del nivell d’alerta sanitària de l’illa en què es trobin radicats per a la contenció de la COVID-19.

S’estableixen, concretament, noves mesures per aplicar a partir dels nivells 1, 2 i 3 d’alerta sanitària, que passen per exigir l’accés amb certificat COVID als àmbits que presentin més risc de contagi. Per tant, s’estableixen quatre nivells d’alerta en cadascun dels quals es recull l’obligatorietat d’accés amb certificat COVID (l’acreditació documental d’estar vacunat o bé d’haver patit la malaltia dins els sis mesos anteriors o d’haver-se sotmès amb resultat negatiu a una PDIA entre les 48 i les 72 hores anteriors).

Així ho ha presentat el Govern avui en roda de premsa, acompanyat pels agents socials i econòmics; tots ells han destacat l’acord i la importància d’ampliar aquesta exigència, per tal d’evitar noves restriccions que perjudiquin les empreses i el consum.

Ara es trametrà aquest acord al Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears perquè n’autoritzi el contingut i la previsió és que, una vegada tengui l’aval judicial, estarà vigent des del dissabte 4 de desembre del 2021, una vegada es publiqui en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, fins al 24 de gener de 2022.

El proper divendres dia 3 de desembre tindrà lloc una revisió dels nivells, i a Mallorca Local vos informarem.

Nivells d’alerta sanitària i exigència del certificat

Nivell 1 (Mallorca es troba aquí).
— Discoteques, sales de festa i/o sales de ball.
— Establiments o locals on es duguin a terme celebracions amb participació de més de 50 persones i a les quals es prestin activitats de restauració o ball.
— Bars de copes o cafès concert i pubs.
— Establiments de restauració amb cabuda interior per a més de 50 persones, incloent els espais amb servei de restauració ubicats en allotjaments turístics, instal·lacions esportives, centres recreatius per a gent gran i locals de jocs i apostes.

Nivell 2. S’inclouen els allotjaments turístics on es comparteixen habitacions

Nivell 3. Cinemes, circs amb carpa, acadèmies de ball o gimnasos

Vigència i revisions

La vigència de les mesures anunciades pel Govern i els agents econòmic i socials serà fins dia 24 de gener i la previsió és que entri en vigor dissabte dia 4 de desembre. Totes les parts han fet esment en la importància de cercar fórmules per tal de no aplicar noves restriccions.

Actualització de dia 3 de desembre

Com ha informat el Govern en roda de premsa i a la nota oficial, després de l’autorització del TSJIB, a partir de dissabte dia 4 de desembre es farà efectiu el requisit del passaport COVID per accedir als establiments més a dalt.

Actualització de dia 13 de desembre

El Govern ha informat en la roda de premsa posterior al Consell de Govern, que sol·licitarà la validació al TSJIB de la incorporació dels bars i cafeteries amb aforament superior a 50 persones, a la llista d’establiments on serà obligatori presentar el certificat de vacunació (passaport COVID). També, que s’haurà de comprovar amb el DNI i que no està permès fer servir les dades privades per qualsevol altre ús.

Com obtenir el certificat COVID?

Podeu entrar a https://www.ibsalut.es/certificatcoviddigitaleu