Ciclop Sineu

VI Festival Ciclop de Sineu (10-12 setembre)

Descarrega aquí el programa en PDF

La sisena edició del Festival de Teatre Visual de Sineu, Ciclop 2021, arriba els dies 10, 11 i 12 de setembre a la capital d’Es Pla per oferir, com és habitual, un programa farcit d’espectacles innovadors, participatius i de nous llenguatges per a tots els públics.

Aquesta nova edició del Ciclop està organitzada pel C.IN.E. i l’Ajuntament de Sineu amb el suport de l’Institut d’Estudis Baleàrics, el Consell de Mallorca i A/C Española i la col·laboració de sineuers, artistes visuals i associacions de la vila.

Pel que fa als espectacles, dins les propostes més actuals i de nous llenguatges hi destaquen peces com Ginoide, de la cia. Baal, o el work in progress Medea (moltes històries poden ser contades a partir d’una sola) de La Contrapiel Teatro. Pel que fa a les propostes per a tota la família, cal esmentar Les petites coses, de La Mecànica i nOu, peça de dansa revisitada per la cia. Mariantònia Oliver.

Una de les línies artístiques que no hi pot faltar al Ciclop és la participativa: és per això que enguany el públic podrà formar part activa de projectes com Partycitypate (Andrea Cruz, Irene Pascual, Carles Gispert i Reyes Pérez) o viure de forma íntima la interpretació personal d’una illa utòpica gràcies al work in progress Isla Utopía (Cia. Îsles Flottantes, Dinamarca). Aquesta és, de fet, l’única companyia convidada internacional d’enguany, en el marc del projecte Island Connect –que té el suport del programa Creative Europe de la Unió Europea– i es podrà seguir en directe des de qualsevol part del món via streaming.

D’altra banda, el focus social enguany estarà posat en les relacions de parella: d’aquí que la peça que obre el festival sigui La pareja (in)sostenible, de la companyia eivissenca Inés Sarmiento, que es complementarà amb l’esmentat taller sobre relacions sanes per a joves, organitzat en col·laboració amb el programa Genèrica del Consell de Mallorca.

La recuperació de la participació dels Dimonis de la Cova des Fossar dins el Ciclop, una de les propostes amb més calat social dins el poble, també n’era un objectiu quan es va plantejar el programa. Malgrat no poder oferir un correfoc tradicional, enguany els dimonis es reinventen i ofereixen la desfilada “Dimonis Fashion Week”, on es podrà veure l’evolució de la vestimenta “dimoniera” durant els darrers 14 anys.

Consulta aquí la web del Festival