UNICEF – Ciutats amigues de la infància

UNICEF Comitè Balears, dóna l’enhorabona a les dues entitats locals que s’incorporen a la xarxa de Ciutats Amigues de la Infància de les Illes Balears, a l’haver obtingut per primera vegada aquest reconeixement. A més, el municipi de Santa Eulària des Riu ha renovat el seu reconeixement durant 4 anys més.

La Secretaria Permanent de la Iniciativa Ciutats Amigues de la Infància, conformada pel Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030, la Federació Espanyola de Municipis i Províncies, l’Institut Universitari de “Necessitats i Drets de la Infància i l’Adolescència” -IUNDIA-, i UNICEF Espanya, es va reunir en el dia d’ahir per decidir sobre les candidatures presentades per entitats locals de tot l’Estat a la IX Convocatòria de Reconeixement de Ciutats Amigues de la Infància. en total s’han incorporat 73 noves entitats locals i s’han renovat 72, que, unides a les 197 amb el reconeixement vigent, conformen les 342 Ciutats Amigues de la Infància, en què viu el 50% dels nens, nenes i adolescents a casa nostra.

A dia d’avui, la iniciativa compta amb 12 entitats locals de la Comunitat Autònoma.
La incorporació d’aquestes noves entitats locals a la xarxa de Ciutats Amigues de la Infància permet posicionar el benestar dels nens i nenes en el centre de l’acció local, tal com indicava la Conferència d’Habitat II a Istanbul, que va donar origen a aquesta iniciativa: “el benestar dels nens és l’indicador final d’un hàbitat saludable, una societat democràtica i un bon govern”.

Aquesta decisió posa en valor el compromís i els esforços de les entitats locals per millorar les seves polítiques públiques des d’un enfocament dels drets de la infància, equitat, participació i rendició de comptes. També reconeix el protagonisme dels nens i nenes en l’agenda política, enfortint el compromís de escoltar-los i d’incorporar a les polítiques locals les decisions elaborades en els espais de participació infantil i adolescent. Prop de 15.000 propostes han estat dutes a terme per les entitats que es van presentar a aquesta convocatòria, en temàtiques tan diverses com lluita contra la violència de gènere, bullying, o millora de parcs. A partir d’avui s’incorporen 4 nous consells d’infància a Balears, en els quals participen 479 nens, nenes i adolescents d’entre 6 i 17 anys.

Aquest és el punt de partida perquè les entitats locals dediquin els quatre anys següents, període de vigència de l’reconeixement, a posar en marxa les accions previstes en el seu Pla d’Infància i Adolescència, a escoltar els nens i nenes dels seus consells locals de infància, a destinar recursos i teixir aliances, per obtenir resultats que seran reportats als dos anys mitjançant els indicadors que han establert en el seu pla local d’infància i adolescència (plia).

A el repte de posar a la infància en el centre de la política local de les Balears, s’incorporen els municipis de: Sant Josep de sa Talaia i Sant Lluís. D’aquesta manera, Balears compta amb 14 Òrgans de participació infantil.

La presidenta d’UNICEF Comitè Balears, Mercedes del Pozo, ha volgut agrair a aquests dos municipis seva implicació i el treball realitzat durant aquests últims mesos per a l’obtenció d’el reconeixement com a Ciutat Amiga de la Infància, així com també la renovació del municipi de Santa Eulària des Riu.
Podeu consultar el detall de totes les entitats locals reconegudes en:

Ciudades Amigas de la Infancia 2021

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.