Noticies Salut

Reducció dels aforaments i del temps de quarentena

(Dimecres, 29 des.) La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha informat de dues mesures adoptades avui al Consell Interterritorial de Salut:

  • Els aforaments d’esdeveniments esportius professionals (Lliga Nacional de Futbol Professional, la Lliga de l’Associació de Clubs de Bàsquet, així com altres esdeveniments esportius multitudinaris) es reduiran: A espais exteriors, el màxim serà del 75% i als interiors, del 50%. S’ha recomanat que el públic sigui preferentment local.
  • Com ja havien anunciat després de la Comissió de Salut Pública, celebrada al migdia, el període d’aïllament de les persones amb proves positives sense símptomes o amb símptomes molt lleus, passa de 10 a 7 dies. Els contactes estrets no vacunats també redueixen el seu aïllament a 7 dies (cal recordar que els contactes estrets vacunats no havien d’aïllar-se).

Modificació del període d’aïllament en positius per COVID-19

Les persones positives a COVID-19 hauran de fer un aïllament de 7 dies en comptes dels actuals 10, tal i com va anunciar la ministra. Els contactes que requereixen quarantena (és a dir aquelles persones no vacunades que són contacte estret d’un positiu) també rebaixen el període de quarantena a 7 dies.

La ministra de Sanitat també va insistir que en aquestes dates és important la vacunació i la prevenció, i va reiterar la importància de mantenir les mesures no farmacològiques de com la distància de seguretat, el bon ús de les màscares, la ventilació o el rentat de mans freqüent, entre d’altres.

Finalment, Darias va informar de la celebració, el 4 de gener vinent, d’una reunió conjunta del Consell Interterritorial de l’SNS amb la Conferència Sectorial d’Educació i la Conferència General de Política Universitària.