Avisos ML

Millora en la integració de la Targeta Intermodal i l’EMT de Palma

Els transbordaments entre la xarxa del TIB i l’EMT seran gratuïts i si l’usuari empra únicament l’EMT pagarà 1,15 euros i no 2 euros del bitllet senzill

Des del 24 de novembre totes les persones usuàries del transport públic interurbà que disposin de Targeta Intermodal, podran utilitzar la mateixa targeta per viatjar en l’EMT de Palma. Des de juliol i fins ara només es podia fer a les línies que arriben als hospitals, però des d’avui ja es pot usar a totes les línies de la xarxa del bus urbà.

És a dir, que ja no es necessita tenir dues targetes de transport diferents. D’aquesta manera el viatge és més còmode i econòmic. D’aquesta manera, si es fa transbordament entre les línies del TIB i les de l’EMT, excepte les d’aeroport, el trajecte amb l’EMT és gratuït.

Amb l’entrada en vigor d’aquesta nova mesura, es consolida la segona fase de la integració tarifària que té per objectiu facilitar els transbordaments entre les xarxes d’autobús urbana i interurbana i d’aquesta manera fomentar l’ús del transport públic.

targeta intermodal
Imatge: CAIB

Combinant les dues xarxes, el trajecte de l’EMT serà gratuït

La Targeta Intermodal s’ha de validar tant a l’entrada com a la sortida del bus TIB i a partir d’ara també s’haurà de validar, només en pujar, al bus de l’EMT. El viatge amb l’EMT és gratuït sempre que es combinin les dues xarxes. Per fer el transbordament entre el TIB i l’EMT es disposa de 60 minuts  a partir de la validació de sortida, i en el cas del trajecte invers, EMT i TIB, es disposa de 90 minuts a comptar des de la validació d’entrada. En el cas que l’usuari només viatgi amb el bus de també ho pot fer, en aquest cas el viatge li costarà 1,15 euros (i no els 2 euros que és el preu del bitllet senzill), import que se li descomptarà del seu saldo del moneder de la Targeta Intermodal.

Una millora iniciada en 2018

La primera passa de la integració fou la incorporació de la Targeta Ciutadana a la línia de metro M1. Així doncs des de setembre de 2018 es pot viatjar a la línia de la UIB, amb itinerari entre la plaça d’Espanya i la Universitat de les Illes Balears, amb la targeta de la xarxa urbana. El transbordament és gratuït entre EMT i metro, sempre que es realitzi dins dels 90 minuts següents a la primera validació de la targeta. La mesura ha tingut una bona acollida i només enguany fins a finals d’octubre ja són 12.718 persones les que han viatjat amb la targeta ciutadana fent 247.253 viatges.

Recordam que per fer possible aquesta integració el Consorci de Transports de Mallorca ha cedit gratuïtament a l’EMT prop de 200 màquines de venda i 400 equips de validació de bitllets. Per a la seva part l’EMT assumeix les despeses de conservació i manteniment derivades de la utilització de les màquines. La inversió en els equipaments tecnològics és finançat pel Govern de les Illes Balears i cofinançat, fins a un màxim del 50%, amb els Fons Europeus de Desenvolupament Regional (FEDER).