Noticies infantils

#LoReconozco, campanya del Govern estatal i la Gasol Foundation per una alimentació saludable

#LoReconozco és el lema de la campanya de promoció d’esmorzars i berenars saludables que han llançat el Ministeri de Consum i Gasol Foundation, la fundació dels germans Pau i Marc Gasol la missió dels quals és la lluita contra l’obesitat infantil

A través de l’humor i d’idees, receptes i consells, la iniciativa busca fomentar hàbits saludables en relació amb aquests dos àpats, que l’evidència científica identifica com els més problemàtics a nivell nutricional en els nens i les nenes.

El titular de Consum, Alberto Garzón, ha presentat la campanya a la seu del ministeri acompanyat per la directora executiva de Gasol Foundation Europa, Cristina Ribes.  La campanya, que ja està en marxa, compta amb publicitat exterior als metres de Madrid i Barcelona, ​​i es difondrà en diversos mitjans digitals, així com a través d’una pàgina web pròpia des de la qual les famílies es podran apuntar al grup de suport de Telegram. Aquest grup és el principal focus de la iniciativa, ja que des d’ell es compartiran idees, receptes i consells amb els pares i mares que vulguin millorar els esmorzars i berenars familiars, o fins i tot amb aquells que, fins ara, ni els ho hagin plantejat.

 

Humor al servei dels hàbits saludables

D’entre tots els factors determinants del sobrepès i l’obesitat durant la infància, la campanya del Ministeri de Consum i la Gasol Foundation es dirigeix ​​a la promoció d’esmorzars i berenars saludables, ja que un 31,7% de nens i nenes esmorzar brioixeria industrial habitualment. A més, el 36,8% no esmorza cap cereal, és a dir, no ingereix fonts de carbohidrats, segons dades de l’estudi PASOS 2019.

Davant d’aquestes xifres, #LoReconozco pretén assolir aquelles famílies que no segueixen uns esmorzars i berenars saludables i que mai no s’han plantejat millorar-los o que tot just comencen a plantejar-se el canvi. El primer pas per a aquestes llars és reconèixer la necessitat de canvi per emprendre així un procés d’aprenentatge i descobriment, a través de l’humor i la diversió, que aconsegueixi activar la motivació. Per això, aquests dos elements queden escenificats al vídeo principal de la campanya.

Amb una durada d’un mes, la iniciativa compta amb un pla d’acció de 16 dies en què es compartiran missatges, idees i consells al grup de suport a famílies de Telegram. Al grup també hi participarà el xef Juan Llorca, que compartirà diverses receptes saludables d’esmorzars i berenars, i la dietista-nutricionista Gabriela Uriarte, que donarà consells per gaudir al màxim d’aquests àpats en família. Unir-se al grup és totalment gratuït, i es pot fer de manera senzilla des de LoReconozco.com.