La mostra fotogràfica, subvencionada per l’«Estalvi Ètic» de Colonya, pretén sensibilitzar i lluitar contra els processos d’invisibilització que pateixen les persones amb diversitat funcional
(Dijous, 1 des.) L’exposició fotogràfica titulada «SOM», ideada i impulsada per part de l’organització Mater, va ser inaugurada ahir dimecres dia 30 a l’Hospital Comarcal d’Inca. Inca es converteix, així, en la segona aturada de la mostra, la qual ha estat redissenyada, ampliada i s’ha convertit en itinerant gràcies a la concessió d’una subvenció de l’«Estalvi Ètic» de Colonya. L’acte ha comptat amb la presència de la gerent de l’Hospital d’Inca, Soledad Gallardo, de la directora mèdica, Carme Bosch, i del director de gestió, Xisco Ferrer, així com, també, de la regidora de Salut d’Inca, Antònia Maria Sabater, i de membres de la Direcció de l’entitat.
«SOM», que arribarà a diferents indrets de Palma i de la Part Forana de Mallorca, esdevé una acció específica de sensibilització i lluita contra els processos d’invisibilització que pateixen les persones amb diversitat funcional. Fruit de la col·laboració desinteressada de tot un seguit de voluntaris i voluntàries de Mater, «SOM» neix per posar rostre i paraules a algunes de les- tantes- històries silenciades per l’aclaparador poder de les etiquetes i per reivindicar una igualtat que garanteixi oportunitats reals per a tots/es. Així, usuaris i usuàries de l’organització són els/les protagonistes d’aquest espai, que recull les seves reflexions i comentaris en relació amb aquelles capacitats que més les defineixen, acostant als visitants la realitat que viuen.
La directora general de Mater, Bàrbara Mestre, explica que, «amb l’exposició, s’interpel·la directament a la societat, reivindicant un canvi de mirada cap a les persones amb diversitat funcional». «Aquesta petició va en consonància amb el canvi de model d’intervenció que s’està produint en els darrers anys; passant d’una atenció assistencialista a una metodologia de treball centrada en la persona, en la qual es parteix de les seves competències, preferències i expectatives de futur amb la finalitat que puguin materialitzar el seu pla de vida, modificant, si escau, els seus entorns naturals perquè siguin més accessibles i inclusius», argumenta Mestre.
L’«Estalvi Ètic» és una iniciativa que permet als/a les clients/es de Colonya Caixa Pollença ser solidaris/àries i saber que els seus estalvis s’inverteixen d’acord amb criteris ètics. Per la seva part, Mater, que brinda suports a més de mil persones usuàries i compta amb uns/es 450 professionals, atén de forma integral a persones amb diversitat funcional, fent front als diferents desafiaments que es presenten a la seva vida diària- des del naixement i durant tota la seva trajectòria vital- i procurant serveis de qualitat.
Comentarios recientes