nova fira b

Es presenta la sisena Fira B! (11-14 NOV)

Dilluns dia 18 es va presentar el programa de concerts i activitats de la Fira B!, que enguany arriba a la seva sisena edició

Fira B! se celebrarà entre l’11 i el 14 de novembre a Palma (Mallorca) amb l’objectiu donar a conèixer i promocionar les darreres i més representatives creacions dels artistes de les Balears. En aquesta 6a edició, comptarà amb 34 concerts i 18 actuacions d’arts escèniques. Entre aquestes actuacions destaquen les de Janksy, com a concert inaugural, i la cloenda a càrrec d’Hermanas Picohueso, que presentaran “P-Acte Idiota”, un espectacle fet amb la col·laboració de Fira de Tàrrega. També destaquen les representacions de “Bravura”, beneficiària de la convocatòria de creació de 2020, o de “Fils de Vida”, de la companyia Iguana Teatre, que enguany compleix 35 anys.

Enguany el programa d’arts escèniques compta amb propostes de teatre de text, dansa, nous llenguatges, teatre físic, performance, circ i carrer. “Des de l’organització s’ha fet un esforç important per facilitar que el públic i els programadors puguin veure tots els espectacles”, expliquen els organitzadors.

banner Fira B Palma 2021

Respecte a la programació musical, Fira B! diferencia 5 escenaris en funció dels diferents estils: pop/rock/indie, jazz, electrònica, clàssica, músiques del món i contemporània. Dijous, dia 11 de novembre, la música concentra bona part de la programació amb continguts de folk i música tradicional al Teatre Xesc Forteza i dos escenaris al museu d’art contemporani Es Baluard, en els quals hi haurà propostes de pop Rock, música electrònica i altres actuacions íntimes. Divendres, dia 12 de novembre, el jazz serà el protagonista i dissabte, 13 de novembre, es dedicarà a la música clàssica i contemporània.

Fira B! és també un espai de trobada per a professionals per tal de fomentar la promoció exterior dels artistes de les Illes. Així, en el marc de la fira se celebren les Jornades Professionals Fira B!, que són una bona manera de donar l’oportunitat a tota la comunitat artística de les Illes de poder presentar els seus projectes als programadors i professionals locals i forans, així com d’establir sinergies i col·laboracions amb altres artistes. Aquestes Jornades professionals inclouen actes en modalitat presencial i també en líniaamb l’objectiu d’obrir un espai de discussió interessant i útil que contribueixi a l’educació dels artistes, i de tractar temes útils per als promotors a l’hora d’organitzar festivals.

L’organització de Fira B! també ha volgut potenciar el paper de la dona. Enguany hi ha presència femenina a bona part de les propostes.

Fira B! té lloc a Palma i la seva programació es durà a terme a espais i escenaris emblemàtics de la ciutat com el Teatre Xesc Forteza, el Teatre Catalina Valls, el Teatre Mar i Terra, el Teatre Principal, Es Baluard i la Plaça Major.