Noticies municipals de Mallorca

El Castell de Capdepera obrirà des de diumenge dia 6

(Dimecres, 2 feb.) L’Ajuntament de Capdepera ha informat que el Castell obrirà des d’aquest diumenge dia 6, en horari de 10h a 17h.

El Castell

El castell de Capdepera es troba situat al nord-est de l’illa de Mallorca. S’ubica dalt d’una muntanyola amb un excel·lent domini visual sobre les terres de l’interior, la línia de costa i el canal de Menorca, que separa les dues illes.

Es tracta d’un recinte fortificat edificat durant el segle XIV a instàncies del Rei Jaume II perquè la població de la contrada s’hi pogués establir, especialment durant les èpoques en què eren més freqüents els atacs pirates. Al segle XVI s’hi comptaven fins a 125 cases a l’interior. Finalment el recinte deshabità i al segle XVIII passà a ser una plaça militar guardada per un governador fins al 1854, en què s’abandonà el castell. A través d’una subasta pública l’any 1856 el Castell passà a mans de Josep Quint Zaforteza. No va ser fins l’any 1983, i després de nombroses negociacions amb els hereus, quan l’Ajuntament de Capdepera en recobrà la propietat. Actualment està gestionat per un patronat.

El Castell de Capdepera va ser declarat Bé d’Interès Cultural (BIC), figura de màxima protecció del patrimoni històric.

Podeu fer la visita virtual fent clic a continuació: Accedir a la visita virtual

Informació i Reserves

C/ Ciutat, 20
07580 Capdepera
Telèfon: 971 56 30 52
Fax: 971 81 84 91

Preu de l’entrada

Preu de l’entrada individual: 3€

Els ingressos recaptats a taquilla es destinen a finançar la preservació del patrimoni cultural del municipi de Capdepera.