Notícies jovent

Comunicants fiables contra els discursos d’odi a les xarxes

La Comissió de Seguiment de l'”Acord per cooperar institucionalment contra el racisme, la xenofòbia, la LGBTIfòbia i altres formes d’intolerància”, es va reunir el passat dilluns dia 13 al Ministeri de l’Interior.

Una de les seves propostes és la promoció en la formació de ‘trusted flaggers’ o comunicants fiables per combatre el discurs d’odi il·legal a les xarxes socials.

Aquesta mesura, que es definirà els propers mesos, és un dels passos que permetrà implantar el “Protocol per combatre el discurs d’odi il·legal en línia”, presentat al març. El protocol va néixer com una eina per reforçar la col·laboració entre institucions, organitzacions de la societat civil i empreses prestadores de serveis d’allotjament de dades (Facebook, Youtube, Twitter, Instagram, Microsoft i TikTok) en la lluita contra el discurs d’odi a les xarxes socials.

A la Comissió de Seguiment, l’onzena celebrada des de la signatura de l’Acord el 2015, hi han estat presents el secretari d’Estat de Migracions, que ocupa la Secretaria Tècnica de l’Acord, i el director general de Coordinació i Estudis del Ministeri d’Interior, que ha presidit la reunió a la seu del Ministeri.

Al encuentro han asistido también representantes de las instituciones firmantes del acuerdo, así como observadores de la sociedad civil. Las instituciones están participando también en la elaboración del “Marco estratégico de ciudadanía, inclusión y contra el racismo y la xenofobia 2021-2027”.