Noticies infantils

Campanya del Ministeri d’Educació contra l’assetjament escolar

Coincidint amb el Dia Internacional contra la Violència i l’Assetjament Escolar, inclòs el Ciberassetjament, que se celebra aquest dijous 4 de novembre, el Ministeri d’Educació i Formació Professional (MEFP), en col·laboració amb la Fundació Atresmedia, llença una campanya de sensibilització per a fomentar el bon clima a les aules.

Aquesta inclou, entre altres iniciatives, la difusió d’uns vídeos de conscienciació, en què participen Javier Calvo i Javier Ambrossi, que s’emetran als mitjans d’Atresmedia ia les xarxes socials del Ministeri. El MEFP anima la ciutadania a sumar-se a la iniciativa en xarxes socials utilitzant la paraula clau #ActúaContraelAcoso.

Un de cada tres estudiants ha estat víctima d’assetjament escolar al món l’últim mes, segons les últimes dades de la UNESCO. Els alumnes i les alumnes que pateixen aquest tipus de violència presenten pitjors resultats acadèmics, són més propensos a patir ansietat, depressió i solitud, i fins i tot es poden plantejar el suïcidi, segons alerta l’organisme de les Nacions Unides.

A Espanya, prop del 17% dels alumnes de 15 anys han patit assetjament escolar, segons recull l’Informe PISA 2018, de l’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmics (OCDE). Tot i que aquesta xifra es troba per sota de la mitjana de l’OCDE, del 23%, és motiu de preocupació pel MEFP, que treballa en diverses iniciatives destinades a millorar el clima escolar.

Qualsevol persona que pateixi assetjament escolar o sigui testimoni d’un cas es pot adreçar al telèfon d’ajuda 900 018 018 del Ministeri. El servei és gratuït, anònim, confidencial, està operatiu les 24 hores, cada dia de l’any, per a tot Espanya i és atès per psicòlegs recolzats per treballadors socials i advocats. Hi ha també un xat, disponible també les 24 hores, gratuït i anònim. Tots dos són gestionats per la Fundació ANAR.