Avisos ML

Augment de les denúncies per estafa a Palma

(Dijous, 13 gen.) Agents de la Policia Nacional a Palma han detectat un augment de denúncies amb el modus operandi del “Phishing”, a Palma.

Des del Grup de Delinqüència Econòmica i Delictes Tecnològics s’adverteix de l’augment de denúncies d’estafes bancàries a través del mètode Phishing, arribant a comptabilitzar-se entre 4 o 5 denúncies diàries, només a la ciutat de Palma.

L’objectiu del “Phishing” és fer-se amb informació personal i confidencial, així com de les credencials necessàries per accedir a la seva banca en línia o números de targeta de crèdit. Per això, els ciberdelinqüents es fan passar per una entitat de confiança i demanen a l’usuari que es descarregui un arxiu o faci clic en un enllaç maliciós a través de SMS, correu electrònic o fins i tot amb trucada telefònica.

Normalment en aquests enllaços es modifiquen caràcters perquè l’adreça a què es redirigeix sembli la veritable

Des de la Policia s’aconsella, que les entitats bancàries mai no sol·liciten informació de credencials bancàries a través de correu electrònic, SMS o altres canals digitals, per la qual cosa s’ha de desconfiar i no clicar si no pot assegurar-ne la legitimitat.

És important que mai introduïu les vostres claus personals en llocs webs que no siguin de la vostra confiança i que no compartiu les vostres credencials (usuari i contrasenya) amb terceres persones. En cas que alguna entitat contacte amb vostè, faci una segona verificació abans d’aportar la informació requerida, per exemple, contactant telefònicament amb la suposada entitat reclamant a un altre telèfon diferent.